Почетни Президентски Членове

Авиноам Катриели

Авиноам Катриели

BCCBI Президент и Член на борда

Г-н Катриели е от Израел по произход и инвестира в различни фирми в България през последните 20 години. Преди 10 години той се премества в България за постоянно. Освен бизнесмен, г-н Катриели е също така Президент на Двунационалната Търговска Камара България-Израел, неправителствена организация, която работи усилено, за да донесе повече благоденствие и социална добавена стойност на България. Камарата е активен участник в многобройни хуманитарни проекти, инициативи и социални дейности, като например дарения на линейки, обновяването на сгради, различни социални, културни и образователни проекти и др.

Проф. Д.Н. Стоян Денчев

Проф. Д.Н. Стоян Денчев

Rector of UNIBIT University

Проф. Д.Н. Стоян Денчев, е ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии София и почетен консул на Султаната на Оман. Той е бивш главен секретар на Министерски съвет на Република България, бивш посланик на Финландия и бивш вицепрезидент на Мултигруп.

Г-жа Йорданка Асенова Фандъкова

Г-жа Йорданка Асенова Фандъкова

Mayor of Sofia

Г-жа Йорданка Асенова Фандъкова е на кмет на Столична община и първата жена в България на тази позицията . Тя е бивш министър на образованието и науката.

Д-р.х.к. и м.ф. Христо Генадиев Григоров

Д-р.х.к. и м.ф. Христо Генадиев Григоров

President of the Bulgarian Red Cross

Д-р.х.к. и м.ф. Христо Генадиев Григоров е председател на Българския червен кръст. Той държи титлата "Почетен член на БАН и изкуство". Той е бивш генерален директор на "BMS" - САЩ за България, председател на Търговска банка "Средец" и член на борда на директорите на Българската-американска инвестиционна банка за развитие

Д-р Цветлин Йовчев

Д-р Цветлин Йовчев

Former Deputy Prime Minister

Д-р Цветлин Йовчев , е бивш министър на вътрешните работи и заместник министър-председател. Той също така е служил като председател на ДАНС - Национална агенция за държавна сигурност и началник на Главна дирекция "контраразузнаване".

Г-н Шаул Камиса Раз

Г-н Шаул Камиса Раз

Former Ambassador of Israel in Bulgaria

Г-н Шаул Камиса Раз е бивш посланик на Израел в България, получил орден "Стара планина" - най-високото отличие в България, връчвано от президента. Бивш кмет на Hatzor Haglilit в Израел, бивше аташе по отбраната на Украйна, Румъния и България, пенсиониран полковник от IDF.

Д-р Пламен Василев Орешарски

Д-р Пламен Василев Орешарски

Former Prime Minister of Bulgaria

Д-р Пламен Василев Орешарски, е бивш министър-председател на България, български политик и икономист, а също и бивш министър на финансите.

Г-н Радослав Владев

Г-н Радослав Владев

Г-н Радослав Владев е собственик на хотел "Винпалас" и вестник "Янтра" и "CBA"

Г-н Радослав Владев е собственик на хотел "Винпалас" и вестник "Янтра" във Велико Търново, както и "CBA" верига от супермаркети.